Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 20:47

ΕΠΣΙΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΤΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΕΛ. ΦΤΑΚΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Σ. Α. ΚΟΚΙΑΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΘΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΑ Κύριο

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
AddThis Social Bookmark Button

Την  Κύθνο και την Κέα επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου για  θέματα Τουρισμού, Απασχόλησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ελευθερία Φτακλάκη, συνοδευόμενη από τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Κέας-Κύθνου, Αντώνη Κοκιασμένο,  προκειμένου να συζητήσουν με τους τοπικούς φορείς τα θέματα που άπτονται του τουρισμού αλλά και άλλων αναπτυξιακών τομέων των νησιών.Ειδικότερα, το  απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο της Κύθνου παρουσία του αντιδημάρχου, Νίκου Τριανταφύλλου,  καθώς ο Δήμαρχος βρισκόταν εκτός νησιού, όπου συμμετείχαν μέλη του δημοτικού συμβούλιου, επιχειρηματίες του νησιού, πολιτιστικοί φορείς και ο ιερέας της Χώρας. Στη σύσκεψη συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης της Κύθνου, ως ένα νησί που μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης ποιοτικού Τουρισμού με την κατάλληλη αξιοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, όπως είναι τα Λουτρά, ο Θρησκευτικός και πολιτιστικός τουρισμός, καθώς και ο καταδυτικός τουρισμός. Βεβαίως, η συζήτησε εστιάστηκε στο ζήτημα του ακτοπλοϊκού, το οποίο λόγω ασταθών δρομολογίων αλλά και μη έγκαιρου Προγραμματισμού, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ανάπτυξη του νησιού και σαφώς και στον τουρισμό.

Η κα Φτακλάκη και ο κος Κοκιασμένος, συνοδευόμενοι από τις τοπικές αρχές, επισκέφτηκαν τα Λουτρά, όπου διαπιστώθηκε πως απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις για να μπορέσει να αναπτυχθεί δυναμικά ο ιαματικός τουρισμός στην Κύθνο, ωστόσο, το κράτος δεν προχωρά στη βελτίωση αυτών των υποδομών διότι ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ και προορίζονται για ιδιωτικοποίηση. Αίτημα της Δημοτικής Αρχής, αλλά και της τοπικής κοινωνίας, είναι η αξιοποίηση τους από το Δήμο και όχι η ιδιωτικοποίηση τους.  Επίσης, επισκέφτηκαν  το Σπήλαιο στην Δρυοπίδα, για το οποίο ο Δήμος ζήτησε την αρωγή  της Περιφέρειας  για την  ολοκλήρωση ενός έργου πνοής για τον τουρισμό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Τριανταφύλλου.

Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελευθερία Φτακλάκη, με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο, Αντώνη Κοκιασμένο, επισκέφθηκαν την Κέα, όπου και εκπροσώπησαν  την  Περιφέρεια στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του νησιού, Αγ. Χαράλαμπο, πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Δωρόθεου.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, συμμετείχαν στην καθιερωμένη σύσκεψη που διοργανώνει ο Δήμος μετά την λειτουργία, παρουσία όλων των φορέων του νησιού, όπου ο Δήμαρχος ανέπτυξε όλο το έργο της δημοτικής αρχής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, ως προς την υλοποίηση συγκεκριμένων έργων.

Ο Δήμαρχος Κέας, Αντώνης Δεμέναγας, συνεχάρη την Περιφέρεια και ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, για την ένταξη έργων ύψους 16 εκ. € στο ΕΣΠΑ και για τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλει για την υλοποίηση αφενός των έργων που είναι σε εξέλιξη, και αφετέρου για να δοθούν λύσεις και να ξεκινήσουν σημαντικά έργα για το νησί, όπως είναι το αποχετευτικό, οι  2 βιολογικοί, ο ΧΑΔΑ, κα.  Επίσης, ζήτησε οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας  να επισπεύσουν  τις διαδικασίες, προκείμενου να προχωρήσει και  το έργο των σφαγείων,  καθώς αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Η Αντιπεριφερειάρχης, αφού μετέφερε το χαιρετισμό του Περιφερειάρχη, Γιάννη Μαχαιρίδη, συνεχάρη το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή  για το πλούσιο έργο που έχουν δρομολογήσει, αλλά και για την καλή συνεργασία μεταξύ των δυο δημοτικών παρατάξεων, και ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2014-2020, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να αλλάξει το μοντέλο ανάπτυξης στην Κέα και να υπάρξει στροφή στον πρωτογενή τομέα. Ο στόχος θα πρέπει να είναι η διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, καθώς μέχρι πρόσφατα η Κέα είχε πλούσια αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, η οποία όμως εγκαταλείφθηκε τα τελευταία χρόνια για χάρη του κλάδου των κατασκευών. Σήμερα, οι συνθήκες απαιτούν στροφή και επιστροφή σε έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα που θα μπορεί να καλύπτει το σύνολο των τοπικών αναγκών σε βασικά είδη διατροφής. Στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο θα υπάρξουν χρηματοδοτήσεις για τον πρωτογενή τομέα. Γι’ αυτό το λόγο έχει σταλεί προς διαβούλευση από την αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας, σε όλους τους φορείς, το Επιχειρησιακό  Σχέδιο της ΠΝΑ 2014-2020 για τον αγροτικό τομέα και την αλιεία, προκειμένου να καθοριστούν οι άξονες και οι προτεραιότητες για τις δράσεις που μπορούν να χρηματοδοτηθούν στο νησί μέσα από το ΕΣΠΑ 2.  Ο κ. Κοκιασμένος αναφέρθηκε στα έργα που υλοποιούνται στο νησί, τα οποία παρακολουθεί συστηματικά, και ζήτησε από τη Δημοτική αρχή να ενημερώνει τον Περιφερειάρχη όταν παρατηρούνται καθηστερήσεις, τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας και κυρίως  σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε ο κ. Μαχαιρίδης να ασκήσει πιέσεις και να διευθετούνται τυχόν προβλήματα.
Η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Ρένα Βελισσαροπούλου, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την παρουσία τους στο νησί,  τους συνεχάρη για την άψογη συνεργασία που έχουν στον τομέα το Τουρισμού  και ζήτησε  τη συνδρομή της Περιφέρειας  στον τομέα  του αθλητισμού, καθώς δεν υπάρχει οργανωμένη  αθλητική υποδομή στο νησί.

Τέλος, το απόγευμα της Δευτέρας, η κα Φτακλάκη και ο κ. Κοκιασμένος συμμετείχαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κέας με θέμα τον τουρισμό, όπου δόθηκε η δυνατότητα στους εκπροσώπους της Περιφέρειας να αναπτύξουν τις προτεραιότητες της Περιφέρειας στον τουρισμό, το Πρόγραμμα δράσεων, το πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο και το «2014 Έτος  Πολιτισμού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου», όπου και συζητήθηκαν οι δυνατότητες Συνεργασίας για να ενταχθεί ο Δήμος  Κέας στο Έτος Πολιτισμού.

Διαβάστηκε 139 φορές
George Lias

 "Illusions and Religion covering our eyes" !!

 

Ιστότοπος: https://www.facebook.com/george.lias.16

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείων Π…

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείων Πηλίου:  Συζήτηση σχετικά με το θέμα της στελέχωσης

    Σήμερα, 15/9/2014 στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου του Πυλίου, εγινε συνάντηση του συλλόγου μ...

Με το βαμβάκι σφάζει ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμ…

Με το βαμβάκι σφάζει ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γ.Μανιάτη

Με το βαμβάκι σφάζει ο τ.Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ.Νικητιάδης τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Γ.Μανι...

Δήλωση Δ. Γάκη για επίσκεψη Λοβέρδου στα Δωδεκάνησα

Δήλωση Δ. Γάκη για επίσκεψη Λοβέρδου στα Δωδεκάνησα

Δήλωση του Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, σχετικά με την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρ...

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στη Μεγίστη κ…

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στη Μεγίστη και Στρογγύλη

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης στη Μεγίστη και Στρογγύλη: "...Οφείλουμε να σφυρηλατήσο...

Στο Καστελόριζο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος…

Στο Καστελόριζο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος για το Συμπόσιο Ρόδου-Καστελορίζου

Στο Καστελόριζο ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος παρούσης της ελληνικής κοινότ...

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ: 27οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στί…

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΩ: 27οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου στην Κω

Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και προβληματισμό παρακολουθήσαμε πριν λίγες μέρες την συνέντευξη τύπου που α...

O Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Λοβέρδος στο ν…

O Yπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριος Λοβέρδος στο νησί της Λέρου (video)

Τον Υπουργό Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Λοβέρδο, υποδέχτηκαν την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στη Λέρο ...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

Το ΚΕΚ ΑΝΚΟ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΨΙΜΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ» ανακοινώνει ότι οι αιτήσεις για το επιδοτούμενο πρόγραμμα για ...

’Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την αναβάθμιση του Επιμελητ…

’Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού και την οικονομική αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων

ΘΕΜΑ: ‘’Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα, με 5 προτάσεις για την αναβάθμιση του Επιμελητηριακού Θεσμού και ...

Στην κορυφή της Ευρώπης οι Ελληνίδες «γοργόνες» του πόλο

Στην κορυφή της Ευρώπης οι Ελληνίδες «γοργόνες» του πόλο

Κορυφαία ομάδα της «Γηραιάς Ηπείρου» αναδείχθηκε η εθνική νέων/γυναικών, η οποία στον τελικό του ευρ...

Συνεργασία Αρχιπελάγους – Νορβηγικού Πανεπιστήμιου Επιστημ…

Συνεργασία Αρχιπελάγους – Νορβηγικού Πανεπιστήμιου Επιστημών Ζωής για την προστασία του Αιγαίου

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια των ερευνητών του Ινστιτούτου...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟ…

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

Μίκα Ιατρίδη από Κάλυμνο: «Η Κυβέρνηση να βοηθήσει στην πράξη την επιχειρηματικότητα των νησιωτών, α...

ΚΟΚΚΙΝΟΣ - "Θα κάνουμε το όραμα έργο και τη σκέψη πρά…

  ΔΗΛΩΣΗ  ΤΟΥ  ΝΕΟY ΧΩΡΙΚΟY ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  X.ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩ...

Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Κάρπαθο

Συλλήψεις για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών στην Κάρπαθο

Συνελήφθησαν στην Κάρπαθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρπάθου, δυο ημεδαποί ηλικίας ...